Jáhly k jídlu

4. října 2006 v 19:24 | Milan Pekky Bouška |  Názory - Články
25.05.2006
Jáhly 100x jinak aneb pohlazení vnitřních orgánů…..
Jáhly jako základ se upravují v základě pořád stejně a to tak že do připraveného rendlíčku nasypeme 2 deci těchto malých kuliček a propláchneme je teplou vodou, že jsou dobře propláchlý poznáme podle toho že voda není podobná mléku a zůstává čirá.

Na 1/3 jáhel dolijeme 2/3 vody a dáme vařit, po zpěnění sebereme lžící pěnu která se tam při varu tvoří a stáhneme plotýnku na minimum. Dostačující doba k uvaření je 10-15 minut.
Někdo solí já né. Voda se necucne do jáhel a je hotovo a kdy by voda se ještě nenacucala a nevyvařila tak jí slejeme. Pro zpestření dávám k základnímu vaření do jáhel jako přísadu ryži, pohanku, kari, kmín, houby(ty se musí vařit déle), zmrazenou zeleninu a co prostě máte rádi a můžete to kvůli zdravotním potížím konzumovat. Tyto přísady dáváme do rendlíčku a vaříme stejně dlouho a společně.
Další přísady dáváme do rendlíčku těsně před ukončením vaření možná se vám to bude zdát jako velká divočina co si tam sypu, krájím, drolím a jinak vkládám a je to třeba marmeláda, povidla, Olomoucké syrečky, rybičky z konzervy(olej vylijeme do rostlinného odpadu nebo jinak zašantročíme), cibulkovou a jinou nať, rozdrcený česnek a další ingredience co nepotřebují další tepelné úpravy.
  • S jogurtem a borůvkovou garmoškou













  • m, neochuceným jogurtem, thajskou chilli omáčkou na kuře a italským kořením.













  • Společně s lněným semínkem, salátem, thajskou omáčkou na kuře petrželkou a citronem













  • S jogurtem, medem a třtinovým cukrem.











  • Detail













  • S olomouckýma tvarůžky a hlávkovým salátem koření curry a oliváč.













  • Společně s rýží kmín, thajskou omáčkou a cibulkou.













  • Společně s lněným semínkem brokolicí a petrželkou ochutit podle chuti olej sůl.













  • Společně s rýží sušený houby, sojová omáčka, jarní cibulka a sedmikrásky.












  • Želízy-vzpomínka na zdraví a domácí rohlíčky.











  • a
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 pekky | 4. října 2006 v 20:40 | Reagovat

je to trochu barevný a to nemám rát....ale u papaní to jinak nejde.

2 J´aime | 4. října 2006 v 21:13 | Reagovat

fuj téé hnus!

3 Mánes | 4. října 2006 v 21:17 | Reagovat

Ty vole votevři si jáhlérii někde v dosahu a budeš mít narváno !!! Co zavřeli Vegánu tak je to obědvání v Ústí poněkud monotematický...

4 J´aime | 4. října 2006 v 21:20 | Reagovat

No, Jahlérije by nebyla špatná, hned vedle řezníka.

5 stsanda k | 5. října 2006 v 5:36 | Reagovat

dík za inspiraci k snídani

6 Vaněk | 5. října 2006 v 6:42 | Reagovat

To snad ani nemůže bejt zdravý...

7 crystal | 5. října 2006 v 10:19 | Reagovat

fotky sou pěkný, ale k žrádlu to asi moc nebude :-)

8 greeny | Web | 5. října 2006 v 10:54 | Reagovat

jezte jehly!

9 Magouš | E-mail | 11. října 2006 v 10:40 | Reagovat

S těma syrečkama by mě to zajímalo. Memáte někdo recepis?

10 pekky | 11. října 2006 v 21:19 | Reagovat

Jak něgdo dyť sem to vymyslel tak se vobrat na autora!!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama